1°C pochmurno z przejaśnieniami

Nowy rok- nowe smaki!

Wraz z początkiem nadchodzącego roku, ruszają kolejne warsztaty kulinarne pod hasłem „Wolne Warzywo”. Odbędą się one w dwóch terminach: 15. stycznia w godz.17:00-21:00, w restauracji Studio Kulinarne oraz 17. stycznia w godz.11:00- 15:00, w restauracji Proste Smaki.

 

Zainteresowani udziałem, zobowiązani są do wcześniejszej rezerwacji miejsc pod adresem [email protected]. Cena biletu wynosi 100zł.

Tym razem Retro Food Design i Milejowe Pole zapraszają zarówno pasjonatów, jak i amatorów sztuki kulinarnej na „uwalnianie” smaku kapusty. W programie wydarzenia znajduje się m.in. przygotowywanie przystawki, dania głównego, deseru i przekąski z wykorzystaniem tematycznego warzywa, wspólne komponowanie talerzy oraz degustacja. Uczestnicy zostaną zapoznani z informacjami dotyczącymi uprawy kapusty, jej odmianami, a także właściwościami odżywczymi. Ponadto otrzymają skrypty z przepisami i będą mieli możliwość bezpośredniego nabycia produktów spożywczych od producentów.

 

Warsztaty „Wolne Warzywo” są nie tylko okazją do rozpoczęcia przygody z kuchnią czy poszerzenia umiejętności kulinarnych, ale również wzbogacenia codziennego menu o często niedoceniane warzywa. Potrawy, przygotowane na bazie nieprzetworzonych, pochodzących z naturalnych lub ekologicznych upraw składników, będą mieć charakter wegetariański.


To już trzecie z cyklu takie kulinarne spotkanie. Poprzednie, skupione wokół dyni i buraka, cieszyły się dużym zainteresowaniem.

Nowy rok- nowe smaki! komentarze opinie

Dodajesz jako: Zaloguj się